Duo-coaching

Tijdens duo-coaching kunnen jullie een coachvraag inbrengen. Ook is het mogelijk om er open in te gaan en te ervaren wat naar voren komt tijdens de activiteit met het paard. Duocoaching is bedoel voor elk denkbaar duo: partners, ouder en kind, twee vrienden, twee zakenpartners, een manager en een medewerker. Ook zonder coachvraag is het een leuke, leerzame en waardevolle manier om elkaars talenten te ontdekken en ervaren. Wil je ervaren waarom paardencoaching werkt, dan nodigen we je graag uit voor telefonische intake om te bespreken hoe wij werken. Tijdens deze intake:

– leggen wij uit hoe wij paarden inzetten bij coaching;
– geven we informatie over het coachingstraject;
– geven we helderheid over te verwachten kosten.

Waarom paardencoaching?

We zijn allemaal druk, er is alleen maar een “aan” knop nooit eens een “uit” knop. We zijn bezig in ons hoofd met het verleden of met de toekomst. Discussies, ruzies miscommunicatie of onbegrip die hieruit voortvloeien tussen bijvoorbeeld ouder en kind of (zakelijke) partners, kunnen hier een gevolg van zijn. Het alleen maar even “zijn” in het nu, in het moment van de dag, het ontdekken van wat er nu op dit moment echt speelt tussen jullie twee is er vaak niet bij. “Even zijn in het moment” zonder enige gedachten is ingewikkeld. Een paard is altijd “in het moment” en reageert dan ook op wat er op dat moment speelt, ze leven in het hier en nu. Wat als jij het “nu” verandert, dan zal het paard daar ook op reageren. Dit kun je samen ontdekken met een paard als co-coach.

Hoe gaan we te werk?

Tijdens een coachsessie wordt een paard of meerdere paarden en een activiteit – al dan niet met ondersteuning van coachingsmateriaal – ingezet. Dit gebeurd in en rondom onze buitenbak. Hierdoor krijgen jullie inzicht in jullie doen en laten en ga je samen op ontdekking uit. Jullie worden uitgedaagd om echt bij je gevoel te komen. Je wordt je daardoor meer bewust van je eigen gedrag. Doordat je zelfbewust wordt van je handelen kun je hier ook op acteren. Hiermee word je gestimuleerd om over jezelf en je partner/kind/vriend na te denken en je eigen oplossingen te vinden. Je bent pas overtuigd van de noodzaak toe veranderen als je je bewust bent van je gedrag en je eigen handelen en als je dit zelf ervaart. Niet doordat iemand je vertelt wat jij zou moeten veranderen. Door middel van activiteiten en herhaling (het ervaren) van deze activiteiten komt er bij jullie zelf bewustwording bijvoorbeeld over de manier waarop je met elkaar omgaat of op elkaar reageert (verbaal en non-verbaal). Het paard helpt je met dit proces door te reageren vanuit zijn natuur, om jullie feedback te geven op dat moment met alle bagage die jullie bij je dragen.

Hoe veilig is het bij een paard los in de bak?

Onze paarden zijn ervaren coachpaarden. Wij zij als coaches opgeleid om op de veiligheid toe te zien. Als er angst is voor paarden dan horen we dat graag dan houden we daar rekening mee bijvoorbeeld bij de keuze van het paard. Bij veiligheid staat het dragen van stevig schoeisel voorop.