Individuele Coaching

Loop je ergens vast en wil je ervaren waarom paardencoaching werkt, dan nodigen we je uit voor een persoonlijke of telefonische intake om te laten zien hoe wij werken. We ontmoeten je graag bij onze paarden op de coachingslocatie aan de Halvemaanweg in Deurne. Tijdens deze intake:

  1. leggen wij uit hoe wij paarden inzetten bij coaching;
  2. geven we informatie over het coachingstraject;
  3. geven we helderheid over te verwachte kosten.
Waarom paardencoaching?

Waarom wordt er tegenwoordig zoveel gekozen voor coaching waarbij het paard ingezet wordt als co-coach? We zijn allemaal druk, er is alleen maar een “aan” knop nooit eens een “uit” knop. We zijn bezig in ons hoofd met het verleden of met de toekomst. Ruzies die er zijn, dagelijkse problemen, dillema’s uit het verleden, tijdsdruk omdat iets af moet (van jezelf of van een ander). Het alleen maar even “zijn” in het nu, in het moment van de dag, het genieten van wat er nu op dit moment echt speelt is er vaak niet bij. “Even zijn in het moment” zonder enige gedachten is ingewikkeld. Een paard is altijd “in het moment” en reageert dan ook op wat er op dat moment speelt, ze leven in het hier en nu. Wat als jij het “nu” verandert, dan zal het paard daar ook op reageren.

Hoe gaan we te werk?

Tijdens een coachsessie wordt een paard of meerdere paarden en een activiteit – al dan niet met ondersteuning van coachingsmateriaal – ingezet. Dit gebeurt in en rondom onze buitenbak. Hierdoor krijg jij inzicht in jouw doen en laten. Je wordt uitgedaagd om echt bij je gevoel te komen waardoor je je bewust gaat worden van je eigen gedrag. Doordat je zelfbewust wordt van je handelen kun je hier ook op acteren, hiermee word je gestimuleerd om over jezelf en anderen na te denken en je eigen oplossingen te vinden. Je bent namelijk pas overtuigd als je bewust bent van je gedrag en je eigen handelen, als je dit zelf ervaart, niet doordat iemand je vertelt wat jij zou moeten veranderen. Door middel van activiteiten en herhaling (het ervaren) van deze activiteiten komt er bij jezelf bewustwording. Het paard helpt je met dit proces door te reageren vanuit zijn natuur, met het geven van feedback op alle bagage die je bij je draagt.

Hoe veilig is het bij een paard los in de bak?

Onze paarden zijn ervaren coachpaarden. Wij zij als coaches opgeleid om op de veiligheid toe te zien. Als er angst is voor paarden dan horen we dat graag, dan houden we daar rekening mee bijvoorbeeld bij de keuze van het paard. Bij veiligheid staat het dragen van stevig schoeisel voorop.