Een klein wonder!

Laatst hadden we een jonge onderneemster bij ons in de paardenbak! Zij had met materialen beeldend gemaakt waar zij stond met haar bedrijf op dit moment en waar ze wilde staan over vijf jaar. Oftewel haar stip op de horizon. Ook had ze het pad ernaartoe gemarkeerd met touwen en pionnen. De pionnen stonden voor dingen die ze onderweg tegen zou kunnen komen.

Nadat ze had verteld wat ze had ‘gebouwd’ ging ze met de haflingers Zhiva en Silver op ontdekking.
Wat mij als coach al direct opviel was dat de pion die stond voor ‘haar wens voor een tweede kindje’ erg veel aandacht kreeg. De haflingers bleven het liefst op die plek staan met haar en stonden uitgebreid met elkaar te knuffelen.

Mijn gedachte als coach was nog. Volgens mij is de wens veel sterker dan ze mij op dit moment vertelt. Maar ik hield die gedachte voor mezelf.

Een aantal weken later sprak ik de onderneemster weer tijdens en online ondernemerscoaching. Ik vroeg haar naar haar reflectie op de paardencoachsessie.

Ze vertelde me het volgende: “toen ik opmerkte dat ze zo veel aandacht voor die pion hadden en eigenlijk stokstijf stil stonden en ik ‘s middags erg misselijk werd ben ik direct een zwangerschapstest gaan halen en wat bleek… ik ben hartstikke zwanger. Hoe bijzonder jouw paarden voelden dat ik zwanger ben”.

Deze bijzondere ervaring wilde ik graag met jullie delen.