Leuk dat je er bent, welkom op onze website. Mijn naam is Fiona Wijnen – Haazen ik ben getrouwd met Mario en we hebben samen twee leuke kinderen, Luuk en Julia. In het dagelijks leven run is samen met mijn broer en man een facilitair bedrijf wat gevestigd is in Deurne. Het bedrijf is destijds gestart door mijn ouders dus een echt familiebedrijf.

De vraag die bij mijzelf door mijn hoofd bleef spoken was, dat ik naast het familiebedrijf ook iets “echt voor mijzelf” wilde gaan doen. Iets wat mij na aan mijn hart ligt.

Paarden waren niet altijd in mijn leven, ze zijn pas later op mijn pad gekomen. Ik ben geen paardenmeisje dat al vanaf haar 6 jaar ponyrijdt, sterker nog ik kan niet eens paardrijden. Als klein meisje heb ik wel eens op een pony gezeten op de manege van mijn oom en tante, maar daar blijft mijn rijervaring dan ook bij.

Daarentegen “zeurde” onze dochter al zolang ze kan praten over een pony,  door haar is dan ook mijn liefde voor paarden begonnen. In het begin nog heel pril, ze reed op een manegepony, later haar eerste eigen kleine C-pony en ga zo maar verder. Het moment dat ze iets deed en niet haar aandacht bij de pony had en ik zag hoe de pony daarop reageerde heeft mijn kijk op paarden veranderd. Het fijngevoelige wat een paard heeft en zoals hij reageert op alles wat er op dat moment is, sprak mij aan.

Tijdens gesprekken met onze bedrijfscoach kwam regelmatig ter sprake dat ik toch ook nog iets voor mijzelf zou willen doen. Het motiveren, de denkwijze en handelen van mensen, is iets wat mij interesseert. De combinatie met paarden was dan ook de samenvoeging die het plaatje compleet maakte.

Zo ben ik in 2018 begonnen bij de “Keulseweg” aan een opleiding coachen met paarden. Een intensieve opleiding van een jaar waar ik met enige regelmaat naar Zoetermeer moest gaan. Tijdens die opleiding heb ik tools geleerd voor het coachen met paarden, daarnaast nog een certificaat behaald “communiceren met paarden” om zo garant te staan voor het veilig werken met paarden. Voornemens ben ik om in 2020 nog een vervolg aan mijn opleiding te geven middels een verdiepingsjaar.

Tijdens de opleiding kwam ik tot de ontdekking dat dit is wat ik wilde gaan doen, als aanvulling op mijn dagelijkse job. Samen met mijn vader hebben we thuis een stal, een rijbak en de weide aangelegd. Hierdoor kan ik in een fijne en rustige omgeving coachsessies geven. Onze Welsh sportpony Royal van mijn dochter stond tot op dat moment in pension bij ons in de straat, daar leefde hij in een fijne kudde. Toen we hem naar huis hebben gehaald is er zijn stalmaatje Nùmi een Ijslander die altijd in de sport gelopen had, maar door een blessure dit niet meer kan doen, erbij gekomen. Samen met de Haflingers van Jolanda vormen ze een hecht team.

Een belangrijk onderdeel van de opleiding was dat je zelfstandig oefensessies ging houden, daarvoor kon je dan bekende of onbekende mensen benaderen. Hierdoor ben ik in contact gekomen met Jolanda, en zoals verder op deze site te lezen, heeft deze sessie veel veranderingen gebracht.

Mijn verbondenheid met de paarden, in combinatie met mijn interesse om mensen te helpen in hun ontwikkeling is mijn grote passie. Ik ervaar hoeveel voldoening het geeft als je mensen echt kunt helpen. Het geeft me veel energie als ik een bijdrage kan leveren aan de persoonlijke ontwikkeling van mensen. Zelf vind ik het elke keer weer wonderlijk om te zien hoe een paard reflecteert wat tot dan toe onzichtbaar leek. Ik hoop dan ook een steentje bij te kunnen dragen in jouw ontwikkeling!

Goed en waardevol om te ervaren hoe zo'n teambuildingssessie een aantal zaken blootlegt binnen ons team. Hier kunnen we op het werk mee verder.

Team 3c
Team 3c (zorg)

Ik zit met een enorm levensdilemma vanuit vroeger. Dankzij drie sessies en de hulp van Fiona en Royal zit ik nu weer veel beter in mijn vel.

Mevrouw Manders uit Deurne
Mevrouw Manders Deurne

Onze dochter (12 jaar) maakt moeilijk contact. Maar met dieren wordt zij heel open. Fijn om deze coaching samen met de coach en Silver de haflinger te mogen doen. Ze kijkt steeds uit naar een volgende keer.

Kim en Karin
moeder en dochter